2022. 05. 12.

Csatlakozási stop a naperőműveknél?

A MAVIR honlapján közzétettek egy közleményt, mely a 2022. május 2-i szabad kapacitások publikálásához kapcsolódik. Ebből a tájékoztatóból kiderül, hogy jelenleg a nagyfeszültségű és a nagy/középfeszültségű transzformátor állomásokhoz rendelt aktuális szabad kapacitás nagysága 0 megavoltamper (MVA). Az átviteli rendszerirányító MAVIR pedig szintén 0 MVA-ban állapította meg a villamosenergia-rendszer teljesítmény-egyensúlyának és a kiegyenlítő szabályozási kapacitásoknak a biztosíthatósága szempontjából a villamosenergia-rendszerbe befogadható időjárásfüggő erőművi kapacitás mértékét. Tehát nem áll rendelkezésre új erőművek építéséhez szabad, pályázati eljárásban kiosztható hálózati csatlakozási kapacitás a villamosenergia-rendszerben, és nem fogadható be új időjárásfüggő erőművi kapacitás. 
Elolvasom
2021. 09. 10.

Miért jobb a kisebb méretű napelem panel? Esettanulmány

A napelem rendszerek piaca az utóbbi években egészen elképesztő módon indult fejlődésnek. Ez azt eredményezte, hogy a napelem panelek teljesítménye ugrásszerűen növekszik. Szinte havonta kapjuk az újabb híreket, miszerint ismét nagyobb teljesítményű napelemet dobtak piacra.
Elolvasom
2021. 08. 19.

Bruttó elszámolás, szaldós elszámolás. Mit jelent ez a napelem rendszereknél?

Nem ma látott napvilágot, hogy a napelem rendszer használata a jövőben új elszámolási rendszerbe fog kerülni. Egészen pontosan 2024 január 1-től már nem lehet szaldós elszámolással igényelni. Azonban csak nagyon kevesen vannak tisztában azzal, mit is takar ez valójában.
Elolvasom
2021. 08. 18.

Hőszivattyús fűtés napelem rendszerrel

Sokszor olvashatjuk, amikor napelem rendszerről tájékozódunk, hogy a hatékonyság növelése érdekében kössük össze hőszivattyús fűtéssel. Azonban sokszor találkozunk olyan ügyfelekkel, akik sajnos nincsenek tisztában azzal, mi is az a hőszivattyú. Hogyan működik, miért érdemes ezt alkalmazni és hogyan is jöhet össze a napelem rendszerrel? A következő cikkben ezt szeretném bővebben kifejteni, hogy mindenki lássa, megéri ebben gondolkodni!
Elolvasom
2021. 08. 17.

Napelem rendszer telepítése, ötlettől a megvalósításig 2. rész

Napelem rendszer telepítése, ötlettől a megvalósításig 2. rész 2021-05-14 Vadmarketing Iroda 0 Comment Blog Az cikkünk előző részében bevezettünk a napelem telepítés folyamatának első szakaszába, amikor megszületik a gondolat, szeretnél egy napelem rendszert. A második részben pedig bemutatom, hogy a szerződés aláírásától kezdve milyen fontos lépcsőfokokat kell bejárnia az ügyfeleinknek.
Elolvasom
2021. 08. 16.

Napelem rendszer telepítése, ötlettől a megvalósításig 1. rész

Sokan keresnek fel minket úgy, hogy már tűpontosan tudják, mit akarnak, de az ügyfeleink jórésze sajnos nem mindig tudja, mit is akar valójában. Vagy nincsenek tisztában vele, pontosan hogyan is zajlik egy napelem rendszer telepítésének a folyamata. Ha szeretnél többet megtudni a napelem rendszer működéséről, akkor azt ebben a cikkben olvashatod. Ezért ebben a cikkben szeretném lépésről lépésre bemutatni a folyamatot. Ezáltal könnyebb lesz meghozni a döntést és mire eljutsz oda, hogy megkeresel minket, már tudni fogod, mire számíthatsz.
Elolvasom
2021. 08. 15.

Napelem rendszer, mi is az valójában és hogyan működik?

Sokan, sokféleképpen írtak arról, hogy a napelemre szóló állami támogatást miért érdemes megpályázni. De a sok promóció és ajánlás között sajnos nagyon kevés, de leginkább a nullához konvergáló tartalom lelhető fel arról, hogy tulajdonképpen mi is a napelem. Hogyan működik, vagy éppen miért nincs még minden tetőn?
Elolvasom