Vállalati megoldások

Csökkentse rezsiköltségét napelemes zöldenergiával és biztosítson stabil jövőt cégének, projekttől függően 2-3 éves megtérüléssel!

Forduljon hozzánk, ha napelemes rendszer megvalósításán gondolkozik mi segítünk Önnek már az első pillanattól kezdve megtalálni a legjobb konstrukciót!

Váltson napelemes rendszerre vállalkozása számára!

Semlegesítheti az áram árának emelkedését, ezáltal függetlenítve cégét a világpiaci ár változásaitól, hiszen a napelemek megtermelik vállalkozása számára a szükséges energiát, valamint kiváló befektetés is.

Számos előnye van annak, ha napelemes rendszerre vált:

 • Az egyik és talán vállalkozói oldalról a legvonzóbb az, hogy csökkenti az egyre magasabbra szökő rezsiköltségeket, ezáltal stabilitást nyújtva cégének.
 • Napelemmel könnyedén kiszámolhatja költségeit, monitorozhatja termelését, mivel nem függ az áramszolgáltatótól megtarthatja versenyelőnyét.
 • Az olyan pozitív hozadékokról pedig még nem is beszéltünk, hogy csökkentheti ökológiai lábnyomát, ezáltal fenntarthatóbbá téve vállalkozását.
 • A céges napelem nagy mértékben hozzájárul a vállalat ESG-szempontoknak történő megfeleléséhez.
 • Az, hogy zölddé válik egy vállalat konkrét gazdasági előnyöket jelent, az említett rendelkezések nyomán a banki hitelpiac és finanszírozás is bezöldül.
 • Ez azt jelenti, hogy egy hitelt kedvezőbb feltételek mellett folyósítanak, ha annak bizonyítottan fenntartható törekvései vannak.
 • Vannak olyan vállalatok, akik megelőzve az energiaválságot beruháztak napelemes rendszerre, most már látható, hogy innovatív döntésük üzleti előnyt jelent nekik.
Ajánlatkérés

Miért tekinthető befektetésnek a napelemes rendszer?

A beruházással járó rengeteg előny mellett, érdemes befektetésként is gondolni rá, ugyanis idővel visszahozza az árát és emellett továbbra is nullázza a villanyszámlánkat, sőt jövedelmünket is növelheti. Egy jól kivitelezett rendszer pénzügyileg mindenképpen megéri, hiszen hosszú távon kiszámítható, magas és adómentes hozamot biztosít.

De hogyan hozhat hasznot egy napelemes rendszer?

Általában egy egyszerű számítással kezdik, amikor a napelemes rendszer megtérülését szeretnék kikalkulálni. Először is szükségünk van a termelési adatokra, a beruházás költségeire és a villamos energia árára kWh-ra vetítve. Az egyszerűsített megtérülési idő kiszámítása:

Megtérülés [év] = Beruházási költség [Ft] / (Megtakarított energia [kWh/év] x Energia ár [Ft/kWh])

Nézzünk egy egyszerű példát:

Számoljunk 500 kWp méretű rendszerrel. A telepítési költségeket, anyagárakat, engedélyeztetést, felszerelést figyelembe véve a beruházás költsége nagyjából ezesetben 150 millió Ft körül mozog. Az infláció természetesen befolyásolhatja, valamint azt érdemes tudni, hogy a fajlagos költségek a rendszer méretével arányosan csökkennek.

Ideális déli tájolás és 35°-os dőlésszög esetén az 500 kWp maximális teljesítményű napelemes rendszer közelítően évente 600-650 MWh villamos energiát termel.

100 Ft/kWh villamos energia ár esetében a megtérülési idő 2 év, 200 Ft/kWh esetében már 1 év alatt visszahozza az árát.

Az egyszerűsített megtérülési időt úgy tudjuk kiszámolni, ha az egységnyi teljesítményű napelemes rendszer beruházási költségét elosztjuk a rendszer által egy év alatt megtermelt villamos energia árával.

Ajánlatkérés

A napelem kalkuláció fontos része a napelemes rendszer felállításához vezető úton. Hiszen mindnyájan tudni szeretnénk, milyen döntést hozunk. Egyáltalán nem mindegy, hogy egy befektetés milyen gyorsan hozza be az árát – és természetesen az sem, hogy ezután hogyan folytatódik.

Azt mondhatjuk, hogy jelenleg igen kedvező feltételek mellett lehet napelemes rendszert telepíteni, forduljon hozzánk, hogy biztosan egy jól kivitelezett jövedelmező rendszere legyen!

Kérjen tőlünk árajánlatot még ma!

A zöld átállás egyik meghatározó szereplője az energetika, gondoljunk csak bele mennyi fosszilis energia termelő erőmű működik még mindig, melyek nagymértékben felelősek a globális klímagáz kibocsátásért. A cél pedig az, hogy ezeket az energiákat megújulóból tudjuk kiváltani. Természetesen ehhez az üzleti és termelő szektornak is szó szerint meg kell újulni, ha már csak a nehézipar át tudna állni, azzal óriási lépést tennénk előre.

Ne felejtsük el, hogy egy cég telephelyén lévő napelem rendszer, nem csak fenntartható energiaforrás, hanem lényegesen olcsóbb áramot is termel, mint a jelenlegi gáz alapú.

Európában az energiaárak általánosan 3-szorosára, de valahol 6-szorosára is emelkedtek az éves nagykereskedelmi ár tekintetében a tavalyihoz képest. Érdemes elgondolkozni azon, hogy saját magunk lépés előnybe helyezzük a cégünket. Ugyanis a napelem rendszer megoldás lehet a hatalmas villamos energia ár drágulásra!

EU-s rendeletek

Továbbá fontos és megkerülhetetlen a klímaváltozás kérdése is, ugyanis az új szabályzási lépések rákényszerítik a felelős gondolkodású vállalatirányítást a cégekre.

Az egyik ilyen az EU Taxonómia rendelet, amely a pénzügyi szektort és eszközöket szabályozza annak érdekében, hogy a globális klímaváltozás elleni küzdelem valamennyi szektorban alapvető része legyen a működésnek.

A cél az, hogy meghonosítsa a környezetileg fenntartható gazdasági tevékenységek finanszírozását, illetve leírja, mi tekinthető zöldnek. Ennek eredményeként komoly munka vár az EU tagállamaira és a vállalatokra, hogy alkalmazkodni tudjanak a szabályozáshoz, a fenntarthatóság érdekében.

A PV-SUN garantáltan a legjobb napelem rendszert szállítja Önnek. Legyen szó napelem panelről, vagy napelem inverterről, hőszivattyús fűtésről egyaránt!

Küldje el ajánlatkérését, és felvesszünk Önnel a kapcsolatot!

Ajánlatot kérek

A PV-Sun teljesítménye számokban

20043

telepített
napelem

34000

m2
befedett tető

2660

tonna/év CO2
megtakarítás

122354

elültetett fa
évente

288.8

mFt megtakarítás
évente

A legújabb napelem rendszerek, a legjobb áron!

Tekintse meg termékeinket, válasszon a legmodernebb technológiával gyártott napelem rendszerek közül!

Tovább az árakra

Érdeklik az okos megoldások?

Nézze meg, hogy tudja a maximális kihasználtságot elérni napelem energia használatával!

Smart megoldások

Ügyfeleink mondták

 • "2021-ben telepítette a PVSUN Napelem rendszerünket. Kifogástalanul működik, jól nyomon követhető a termelés. Sajnos egy alkatrész meghibásodott, melyet vasárnap jeleztem írásban. Hétfői és keddi egyeztetések után szerda délelőtt már ki is javították a hibát. Ezúton is köszönöm a gyorsaságot és a precizitást!"

  – Zsolt, Érd
 • "A PV-SUN Kft. esetében a "Megbízhatóság, szakértelem, innováció" szlogen teljes mértékben megállja a helyét. Tiszta szívből tudom javasolni a céget."

  – Richárd, Remeteszőlős
 • "Gyorsak voltak, mindent intéztek. Értékesítő nagyon segítőkész volt, sokáig zaklattam a változtatási javaslataimmal, de remekül viselte. Másfél hónapig tartott a beüzemelésig a teljes projekt. Jó ár érték aránnyal dolgoztak, bátran ajánlom a céget."

  – Róbert, Hajdúböszörmény
 • "A munkát szakmailag felkészült csapat, egymással összhangban, jó együttműködéssel végezte. Időben kezdtek, és végeztek. Köszönöm!"

  – Magdolna, Kisnána
 • "Pontos érkezés, tiszta, rendes munka, udvariasak és jó kedvűek voltak"

  – Emerencia, Kapospula
 • "Esős nap miatt át lett ütemezve a telepítés, de a megbeszélt dátum előtt érkeztek. Nagyon örülök neki."

  – Rezső, Budapest XV. ker
 • "Nagyon pontos érkezés, lelkiismeretes munkát tapasztaltam. Minden kérdésemre választ kaptam."

  – Gábor, Szuha
 • "Pontos, jól szervezett"

  – Péter, Balmazújváros
 • "Semmi kifogás nem merült fel."

  – Istvánné, Pécs
 • "Minden rendben volt. Gyorsan dolgoztak, minősége jó."

  – Péter, Nemesgulács
 • "Minden megfelelt az elvárásoknak."

  – Egon, Mályi
 • "Patent, pontosan érkeztek, nem lazsáltak. 100%"

  – Emese, Eger
 • "Ügyes, segítőkész, jó probléma megoldással rendelkeznek."

  – Zoltán, Füzesabony
 • "Elégedett voltam a telepítés szervezésével."

  – ​Ágnes, Csemő
 • "Pontos érkezés, tökéletes munka minőség, jó csapat!"

  – Krisztián, Jászapáti
 • "Minden az elvárásoknak megfelelően történt."

  – Attila, Mályi
 • "Folyamatos, pontos munka."

  – János, Budapest XVI. ker.
 • "Minden megfelelő volt."

  – Imola, Radostyán
 • "Minden megfelelt."

  – Gábor, Ostoros
 • "Időben érkeztek, minden rendben volt."

  – Antalné, Őrbottyán
 • "Teljesen elégedett vagyok mindennel."

  – László, Makó
 • "Minden rendben!"

  – Péter, Szada
 • "A megbeszélteknek megfelelően pontosan érkeztek, gyorsan, hatékonyan, pontosan dolgoztak"

  – István, Velence
 • "Kedvesek, elhivatottak, pontosak."

  – Anikó, Szabadegyháza

Legfrissebb cikkeink

Napelemes rendszerek túlfeszültség védelme

Napelem rendszert több évtizedre tervez az ember, s ha jól kivitelezett gondosan átgondolt rendszert telepíttetünk, egy gondozásmentes megoldást kapunk és nem kell aggódnunk a meghibásodások miatt. Éppen ezért szükség van rá, hogy a megfelelő védelemmel lássuk el a rendszert, hiszen ki van téve az időjárás viszontagságainak, ami miatt akár komoly károk is keletkezhetnek elektromos eszközeinkben.

Tovább olvasom

A mikrovállalkozások rezsicsökkentésének módosításai

A Kormányinfón kiderült milyen feltételekkel maradhatnak a magyar kiscégek a rezsicsökkentésben. A kkv-kon belül a mikrovállalkozásokra vonatkoznak továbbra is az alacsonyabb energiaárak, viszont fogyasztási korlát mellett, olvassa el a témában írodott cikkünket!

Tovább olvasom

A HMKE-k beépített kapacitása 2021 végére 1127 MW-ra nőtt

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal adatai alapján 2021 végére összesen 134 625 háztartási méretű kiserőmű üzemelt (HMKE) 1127MW beépített kapacitással, ami az előző évhez képest +56% növekedést jelent. A tavalyi évben 46 410 háztartási kiserőművet telepítettek a felhasználók.

Tovább olvasom