Váltson napelemes rendszerre vállalkozása számára!


Csökkentse rezsiköltségét napelemes zöldenergiával és biztosítson stabil jövőt cégének, projekttől függően 1-1,5 éves megtérüléssel! Forduljon hozzánk és termelje meg napelemmel a vállalkozása számára szükséges áramot, mi segítünk Önnek már az első pillanattól kezdve megtalálni a legjobb konstrukciót!

A napelemes rendszer előnyei

 • Az egyik és talán vállalkozói oldalról a legvonzóbb az, hogy csökkenti az egyre magasabbra szökő rezsiköltségeket, ezáltal stabilitást nyújtva cégének.
 • Napelemmel könnyedén kiszámolhatja költségeit, monitorozhatja termelését, mivel nem függ az áramszolgáltatótól megtarthatja versenyelőnyét.
 • Csökkentheti ökológiai lábnyomát, ezáltal fenntarthatóbbá téve vállalkozását.
 • A céges napelem nagy mértékben hozzájárul a vállalat ESG-szempontoknak történő megfeleléséhez.
 • Ruházzon be napelemes rendszerre, hogy innovatív döntésével üzleti előnyt kovácsoljon cégének.
Ajánlatkérés

Napelem, mint befektetés?

A beruházással járó pozitívumok mellett, joggal gondolhatunk így rá, ugyanis rövid időn belül visszahozza az árát akár 1-1,5 év alatt és emellett továbbra is nullázza a villanyszámlánkat, sőt jövedelmünket is növelheti.

Hogyan hozhat hasznot egy napelemes rendszer?

Általában egy egyszerű számítással kezdik, amikor a napelemes rendszer megtérülését szeretnék kikalkulálni. Először is szükségünk van a termelési adatokra, a beruházás költségeire és a villamos energia árára kWh-ra vetítve. Az egyszerűsített megtérülési idő kiszámítása:

Megtérülés [év] = Beruházási költség [Ft] / (Megtakarított energia [kWh/év] x Energia ár [Ft/kWh])

Nézzünk egy egyszerű példát:

Számoljunk 500 kWp méretű rendszerrel. A telepítési költségeket, anyagárakat, engedélyeztetést, felszerelést figyelembe véve a beruházás költsége nagyjából ezesetben 150 millió Ft körül mozog. Az infláció természetesen befolyásolhatja, valamint azt érdemes tudni, hogy a fajlagos költségek a rendszer méretével arányosan csökkennek.

 • Ideális déli tájolás és 35°-os dőlésszög esetén az 500 kWp maximális teljesítményű napelemes rendszer közelítően évente 600-650 MWh villamos energiát termel.
 • 100 Ft/kWh villamos energia ár esetében a megtérülési idő 2 év, 200 Ft/kWh esetében már 1 év alatt visszahozza az árát.

Az egyszerűsített megtérülési időt úgy tudjuk kiszámolni, ha az egységnyi teljesítményű napelemes rendszer beruházási költségét elosztjuk a rendszer által egy év alatt megtermelt villamos energia árával.

Ajánlatkérés

A napelemes rendszer felállításának alappillére a napelem kalkuláció

Hiszen mindnyájan tudni szeretnénk, milyen döntést hozunk. Egyáltalán nem mindegy, hogy egy befektetés milyen gyorsan térül meg – és természetesen az sem, hogy ezután hogyan folytatódik.

Azt mondhatjuk, hogy jelenleg igen kedvező feltételek mellett lehet céges napelemes rendszert telepíteni. Forduljon hozzánk, hogy biztosan egy jól kivitelezett jövedelmező rendszere legyen!

Ajánlatot kérek
 • Európában az energiaárak általánosan 3-szorosára, de valahol 6-szorosára is emelkedtek az éves nagykereskedelmi ár tekintetében a tavalyihoz képest.
 • Érdemes elgondolkozni azon, hogy saját magunk lépés előnybe helyezzük a cégünket. Ugyanis a napelem rendszer megoldás lehet a hatalmas villamos energia ár drágulásra!
 • Ne felejtsük el, hogy egy cég telephelyén lévő napelem rendszer, nem csak fenntartható energiaforrás, hanem lényegesen olcsóbb áramot is termel, mint a jelenlegi gáz alapú.

Az elektromos áram árának nagymértékű növekedése miatt akár 1 év alatti megtérülés is lehetséges a visszwatt védett napelemes rendszereknél is.

Visszwatt védett napelem rendszer

A visszwatt védelem egy olyan, az áramszolgáltató által jóváhagyott, berendezés, ami az inverterek szabályzásával megakadályozza a hálózatra történő kitáplálást. Így a rendszer kimeneti teljesítménye soha nem lehet több mint az ingatlan pillanatnyi fogyasztása.

Amennyiben a napelemes rendszer többet termelne a fogyasztásnál, akkor a védelem szabályozza a kiserőmű teljesítményét.

A védelemmel ellátott naperőművek csatlakozása lehetséges kis- és középfeszültségen is, 500 kW-ig építési engedély nélkül, 500 kW felett építési engedéllyel.

Az optimális rendszerméret meghatározásához, figyelembe kell venni a fogyasztási adatokat, meg kell becsülni a jövőbeli fogyasztásnövekedést, majd ezt szembe kell állítani a napelemes rendszer jellemző termelési adataival.

Mi a PV-SUN-nál személyre szabottan, a negyedórás fogyasztási adatok és az ügyfél gazdasági szempontjai alapján tervezzük meg a visszwatt védett rendszereket, figyelembevéve a napelemek tájolásából eredő eltérő termelési görbéket is.

Kérjen díjmentes konzultációt szakértőinktől. Biztos lehet benne, hogy több, mint tíz éves szakmai tapasztalattal a hátunk mögött Önnek is optimális megoldást találunk.

Energiamenedzsment

Az ipari fogyasztók körében a tudatos energiafelhasználás kiemelten fontos, azonban sok vállalkozás nincs tisztában az energia fogyasztási szokásaival, megoszlásával, így nem tudnak megfelelő gazdasági döntéseket hozni.

Jellemző példa, hogy az áramszolgáltatónál lekötött rendelkezésre álló teljesítményt sok cég nem használja ki, ami folyamatos többletköltséget eredményez.

Egy visszwatt védett rendszer tervezésénél és üzemeltetésénél elengedhetetlen a nagy energiaigényű egységek fogyasztásának ismerete, monitorozása, amire az energiamenedzsment nyújt megoldást.

Gyáregységek, üzemek

Ipari gépek, berendezések

Fűtés, hűtés

Technológiai vagy használati meleg víz előállítás

A visszwatt védelemmel ellátott naperőműveknél a leszabályzás miatt keletkezik fel nem használt energia, főleg a nyári nappali időszakokban, ami szabadon hasznosítható vezérelt fogyasztók energia ellátására.

 • Ingatlan vagy technológiai hűtés-fűtés
 • Melegvíz előállítás
 • Ipari jég készítés
 • Akkumulátor tároló töltés
 • Zöld hidrogén előállítás
 • Elektromos autó töltés

Az energiamenedzsment megvalósításában segítségünkre lehet egy épületautomatizálási rendszer, amit megvalósíthatunk akár a Loxone vagy AABOARD eszközeivel is. A mért adatok felhasználásával optimalizálhatjuk az energiafogyasztást, időzíthetjük a különböző fogyasztókat, hogy a lehető leggazdaságosabban használjuk fel a megtermelt energiát.

Kötelező almérő telepítés

A szakreferens igénybevételére kötelezett vállalatok almérők üzemeltetési kötelezettségét az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény már 2018. január 1. óta előírja.

2021. január 1-től almérővel kötelező mérni:

 • 100 kW-nál nagyobb villamos berendezéseket (évi 2000 üzemóra felett)
 • 140 kW-nál nagyobb villamos teljesítményű hőtermelő és klímaberendezéseket
 • 200 kW-nál nagyobb teljesítményfelvételű gépsorokat, üzemeket, épületeket
 • 2020. január 24-től a TAO-kedvezménnyel érintett villamos berendezéseket

Hogyan lesz cégének napelemes rendszere?

Miért válasszon minket kivitelezőjének?

Teljeskörű ügyintézés
 • Már az első pillanattól kezdve segítünk megtalálni a legjobb konstrukciót!

Innováció
 • Nyitottak vagyunk, törekszünk a legújabb és legjobb termékek beszerzésére.

Szakértelem
 • Több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezünk, jól ismerjük a vásárlók igényeit.

Minőség
 • Kiváló minőségű termékeink a legjobb hatékonysági fokkal rendelkeznek a piacon.

Saját raktárkészlet
 • Termékeinket közvetlenül a gyártótól szerezzük be, azok kis- és nagykereskedelmével is foglalkozunk.

Rugalmasság
 • A telepítéseket az ország egész területén azonos feltételekkel végezzük.

EU-s rendeletek

Klímaváltozás

Klímaváltozás

A klímaváltozás hatására új szabályzási lépések alakultak ki, melyek a felelős gondolkodású vállalatirányítást írják elő a cégeknek.

EU Taxonómia rendelet

EU Taxonómia rendelet

Az egyik ilyen az EU Taxonómia rendelet, amely a pénzügyi szektort és eszközöket szabályozza annak érdekében, hogy a globális klímaváltozás elleni küzdelem valamennyi szektorban alapvető része legyen a működésnek.

Cél

Cél

A cél az, hogy meghonosítsa a környezetileg fenntartható gazdasági tevékenységek finanszírozását, illetve leírja, mi tekinthető zöldnek. Tegyen egy lépést a fenntarthatóság felé céges napelemmel.

A PV-SUN garantáltan a legjobb napelem rendszert szállítja Önnek. Legyen szó napelem panelről, vagy napelem inverterről, hőszivattyús fűtésről egyaránt!

Küldje el ajánlatkérését, és felvesszünk Önnel a kapcsolatot!

Ajánlatot kérek

A legújabb napelem rendszerek, a legjobb áron!

Tekintse meg termékeinket, válasszon a legmodernebb technológiával gyártott napelem rendszerek közül!

Tovább az árakra

Érdeklik az okos megoldások?

Nézze meg, hogy tudja a maximális kihasználtságot elérni napelem energia használatával!

Smart megoldások

A PV-Sun teljesítménye számokban

42000

telepített
napelem

78047

m2
befedett tető

6106

tonna/év CO2
megtakarítás

280863

elültetett fa
évente

663

mFt megtakarítás
évente

Ügyfeleink mondták

 • "2021-ben telepítette a PVSUN Napelem rendszerünket. Kifogástalanul működik, jól nyomon követhető a termelés. Sajnos egy alkatrész meghibásodott, melyet vasárnap jeleztem írásban. Hétfői és keddi egyeztetések után szerda délelőtt már ki is javították a hibát. Ezúton is köszönöm a gyorsaságot és a precizitást!"

  – Zsolt, Érd
 • "A PV-SUN Kft. esetében a "Megbízhatóság, szakértelem, innováció" szlogen teljes mértékben megállja a helyét. Tiszta szívből tudom javasolni a céget."

  – Richárd, Remeteszőlős
 • "Gyorsak voltak, mindent intéztek. Értékesítő nagyon segítőkész volt, sokáig zaklattam a változtatási javaslataimmal, de remekül viselte. Másfél hónapig tartott a beüzemelésig a teljes projekt. Jó ár érték aránnyal dolgoztak, bátran ajánlom a céget."

  – Róbert, Hajdúböszörmény
 • "A munkát szakmailag felkészült csapat, egymással összhangban, jó együttműködéssel végezte. Időben kezdtek, és végeztek. Köszönöm!"

  – Magdolna, Kisnána
 • "Pontos érkezés, tiszta, rendes munka, udvariasak és jó kedvűek voltak"

  – Emerencia, Kapospula
 • "Esős nap miatt át lett ütemezve a telepítés, de a megbeszélt dátum előtt érkeztek. Nagyon örülök neki."

  – Rezső, Budapest XV. ker
 • "Nagyon pontos érkezés, lelkiismeretes munkát tapasztaltam. Minden kérdésemre választ kaptam."

  – Gábor, Szuha
 • "Pontos, jól szervezett"

  – Péter, Balmazújváros
 • "Semmi kifogás nem merült fel."

  – Istvánné, Pécs
 • "Minden rendben volt. Gyorsan dolgoztak, minősége jó."

  – Péter, Nemesgulács
 • "Minden megfelelt az elvárásoknak."

  – Egon, Mályi
 • "Patent, pontosan érkeztek, nem lazsáltak. 100%"

  – Emese, Eger
 • "Ügyes, segítőkész, jó probléma megoldással rendelkeznek."

  – Zoltán, Füzesabony
 • "Elégedett voltam a telepítés szervezésével."

  – ​Ágnes, Csemő
 • "Pontos érkezés, tökéletes munka minőség, jó csapat!"

  – Krisztián, Jászapáti
 • "Minden az elvárásoknak megfelelően történt."

  – Attila, Mályi
 • "Folyamatos, pontos munka."

  – János, Budapest XVI. ker.
 • "Minden megfelelő volt."

  – Imola, Radostyán
 • "Minden megfelelt."

  – Gábor, Ostoros
 • "Időben érkeztek, minden rendben volt."

  – Antalné, Őrbottyán
 • "Teljesen elégedett vagyok mindennel."

  – László, Makó
 • "Minden rendben!"

  – Péter, Szada
 • "A megbeszélteknek megfelelően pontosan érkeztek, gyorsan, hatékonyan, pontosan dolgoztak"

  – István, Velence
 • "Kedvesek, elhivatottak, pontosak."

  – Anikó, Szabadegyháza

Budapest – 40.56kW

Helyszín:
Budapest
Napelem panelek:
61db Leapton 665W
Inverter:
Huawei SUN 2000-50KTL
Telepítés:
2023.05.05.

Budapest – 73.04kW

Helyszín:
Budapest
Napelem panelek:
176db Jolywood 415W
Inverter:
Fronius Tauro 50-3-D
Telepítés:
2023.04.24.

Nyergesújfalu – 49.4kW

Helyszín:
Nyergesújfalu
Napelem panelek:
130db SpolarPV 380W
Inverter:
Huawei SUN 2000-40KTL M3
Telepítés:
2023.02.23.

Gödöllő – 20.8kW

Helyszín:
Gödöllő
Napelem panelek:
32db Leapton 650W
Inverter:
Huawei SUN 2000-30KTL M3
Telepítés:
2023.02.11.

Igal 59.64kW

Helyszín:
Igal
Napelem panelek:
142db Jolywood 415W
Inverter:
Huawei SUN 2000-50KTL
Telepítés:
2022.10.14.