Lakossági megoldások

A PV-SUN-nál mindig igyekszünk a lehető legoptimálisabb megoldásokat megtalálni ügyfeleink számára. Ezért csak a legjobb napelem rendszerekkel foglalkozunk, legyen szó akár napelem panelről, vagy inverterről!

Ismerje meg lakosságnak szánt ajánlatainkat és vegye fel velünk a kapcsolatot, ha megbízható kivitelező céget szeretne.

Ne várjon túl sokáig, ha még nincsen napelemes rendszere, ugyanis kiderült meddig maradhat a szaldó elszámolás a napelem tulajdonosoknak. A Magyar Közlönyben közzétett információk alapján:

Az üzembe helyezést követő 10. év végéig, de legalább a 2024-ben érkező éves elszámolásig szaldós rendszerben maradhatnak, akik már telepítettek, vagy még 2024 előtt telepítenek napelemes rendszert, tipikusan háztetőre szerelt HMKE-t. Amennyiben valaki egy korábban telepített rendszert bővített, akkor a bővítés dátumától telik az idő.

Legtovább, 2033. december 31-ig azok maradhatnak a szaldó rendszerben, akik a jövő évben helyezik üzembe vagy bővítik a napelemes rendszerüket, és a következő 10 évben nem végeznek újabb bővítést. Tehát 2024-ben, azok veszítik el a szaldóra való jogosultságukat, akik 2014 előtt már telepítettek napelemes rendszert és nem bővítették azt.

Érdemes tehát, még 2024 előtt beruházni napelemes rendszerre, hiszen így kedvező szaldó elszámolással szerződhetünk, akár 10 évre.

Ismerje meg a megújuló energia adta lehetőségeket!

Visszwatt védett napelem rendszer

A visszwatt védelem egy olyan, az áramszolgáltató által jóváhagyott, berendezés, ami az inverterek szabályzásával megakadályozza a hálózatra történő kitáplálást. Így a rendszer kimeneti teljesítménye soha nem lehet több mint az ingatlan pillanatnyi fogyasztása.

Amennyiben a napelemes rendszer többet termelne a fogyasztásnál, akkor a védelem szabályozza a kiserőmű teljesítményét.

A védelemmel ellátott naperőművek csatlakozása lehetséges kis- és középfeszültségen is, 500 kW-ig építési engedély nélkül, 500 kW felett építési engedéllyel.

Az optimális rendszerméret meghatározásához, figyelembe kell venni a fogyasztási adatokat, meg kell becsülni a jövőbeli fogyasztásnövekedést, majd ezt szembe kell állítani a napelemes rendszer jellemző termelési adataival.

Mi a PV-SUN-nál személyre szabottan, a negyedórás fogyasztási adatok és az ügyfél gazdasági szempontjai alapján tervezzük meg a visszwatt védett rendszereket, figyelembevéve a napelemek tájolásából eredő eltérő termelési görbéket is.

Kérjen díjmentes konzultációt szakértőinktől. Biztos lehet benne, hogy több, mint tíz éves szakmai tapasztalattal a hátunk mögött Önnek is optimális megoldást találunk.

Energiamenedzsment

Az ipari fogyasztók körében a tudatos energiafelhasználás kiemelten fontos, azonban sok vállalkozás nincs tisztában az energia fogyasztási szokásaival, megoszlásával, így nem tudnak megfelelő gazdasági döntéseket hozni.

Jellemző példa, hogy az áramszolgáltatónál lekötött rendelkezésre álló teljesítményt sok cég nem használja ki, ami folyamatos többletköltséget eredményez.

Egy visszwatt védett rendszer tervezésénél és üzemeltetésénél elengedhetetlen a nagy energiaigényű egységek fogyasztásának ismerete, monitorozása, amire az energiamenedzsment nyújt megoldást.

Gyáregységek, üzemek

Ipari gépek, berendezések

Fűtés, hűtés

Technológiai vagy használati meleg víz előállítás

A visszwatt védelemmel ellátott naperőműveknél a leszabályzás miatt keletkezik fel nem használt energia, főleg a nyári nappali időszakokban, ami szabadon hasznosítható vezérelt fogyasztók energia ellátására.

 • Ingatlan vagy technológiai hűtés-fűtés
 • Melegvíz előállítás
 • Ipari jég készítés
 • Akkumulátor tároló töltés
 • Zöld hidrogén előállítás
 • Elektromos autó töltés

Az energiamenedzsment megvalósításában segítségünkre lehet egy épületautomatizálási rendszer, amit megvalósíthatunk akár a Loxone vagy AABOARD eszközeivel is. A mért adatok felhasználásával optimalizálhatjuk az energiafogyasztást, időzíthetjük a különböző fogyasztókat, hogy a lehető leggazdaságosabban használjuk fel a megtermelt energiát.

Kötelező almérő telepítés

A szakreferens igénybevételére kötelezett vállalatok almérők üzemeltetési kötelezettségét az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény már 2018. január 1. óta előírja.

2021. január 1-től almérővel kötelező mérni:

 • 100 kW-nál nagyobb villamos berendezéseket (évi 2000 üzemóra felett)
 • 140 kW-nál nagyobb villamos teljesítményű hőtermelő és klímaberendezéseket
 • 200 kW-nál nagyobb teljesítményfelvételű gépsorokat, üzemeket, épületeket
 • 2020. január 24-től a TAO-kedvezménnyel érintett villamos berendezéseket

A PV-SUN garantáltan a legjobb napelem rendszert szállítja Önnek. Legyen szó napelem panelről, vagy napelem inverterről, hőszivattyús fűtésről egyaránt!

Küldje el ajánlatkérését, és felvesszünk Önnel a kapcsolatot!

Ajánlatot kérek

Ügyfeleink mondták

 • "2021-ben telepítette a PVSUN Napelem rendszerünket. Kifogástalanul működik, jól nyomon követhető a termelés. Sajnos egy alkatrész meghibásodott, melyet vasárnap jeleztem írásban. Hétfői és keddi egyeztetések után szerda délelőtt már ki is javították a hibát. Ezúton is köszönöm a gyorsaságot és a precizitást!"

  – Zsolt, Érd
 • "A PV-SUN Kft. esetében a "Megbízhatóság, szakértelem, innováció" szlogen teljes mértékben megállja a helyét. Tiszta szívből tudom javasolni a céget."

  – Richárd, Remeteszőlős
 • "Gyorsak voltak, mindent intéztek. Értékesítő nagyon segítőkész volt, sokáig zaklattam a változtatási javaslataimmal, de remekül viselte. Másfél hónapig tartott a beüzemelésig a teljes projekt. Jó ár érték aránnyal dolgoztak, bátran ajánlom a céget."

  – Róbert, Hajdúböszörmény
 • "A munkát szakmailag felkészült csapat, egymással összhangban, jó együttműködéssel végezte. Időben kezdtek, és végeztek. Köszönöm!"

  – Magdolna, Kisnána
 • "Pontos érkezés, tiszta, rendes munka, udvariasak és jó kedvűek voltak"

  – Emerencia, Kapospula
 • "Esős nap miatt át lett ütemezve a telepítés, de a megbeszélt dátum előtt érkeztek. Nagyon örülök neki."

  – Rezső, Budapest XV. ker
 • "Nagyon pontos érkezés, lelkiismeretes munkát tapasztaltam. Minden kérdésemre választ kaptam."

  – Gábor, Szuha
 • "Pontos, jól szervezett"

  – Péter, Balmazújváros
 • "Semmi kifogás nem merült fel."

  – Istvánné, Pécs
 • "Minden rendben volt. Gyorsan dolgoztak, minősége jó."

  – Péter, Nemesgulács
 • "Minden megfelelt az elvárásoknak."

  – Egon, Mályi
 • "Patent, pontosan érkeztek, nem lazsáltak. 100%"

  – Emese, Eger
 • "Ügyes, segítőkész, jó probléma megoldással rendelkeznek."

  – Zoltán, Füzesabony
 • "Elégedett voltam a telepítés szervezésével."

  – ​Ágnes, Csemő
 • "Pontos érkezés, tökéletes munka minőség, jó csapat!"

  – Krisztián, Jászapáti
 • "Minden az elvárásoknak megfelelően történt."

  – Attila, Mályi
 • "Folyamatos, pontos munka."

  – János, Budapest XVI. ker.
 • "Minden megfelelő volt."

  – Imola, Radostyán
 • "Minden megfelelt."

  – Gábor, Ostoros
 • "Időben érkeztek, minden rendben volt."

  – Antalné, Őrbottyán
 • "Teljesen elégedett vagyok mindennel."

  – László, Makó
 • "Minden rendben!"

  – Péter, Szada
 • "A megbeszélteknek megfelelően pontosan érkeztek, gyorsan, hatékonyan, pontosan dolgoztak"

  – István, Velence
 • "Kedvesek, elhivatottak, pontosak."

  – Anikó, Szabadegyháza

A legújabb napelem rendszerek, a legjobb áron!

Tekintse meg termékeinket, válasszon a legmodernebb technológiával gyártott napelem rendszerek közül!

Tovább az árakra

Érdeklik az okos megoldások?

Nézze meg, hogy tudja a maximális kihasználtságot elérni napelem energia használatával!

Smart megoldások

Legfrissebb cikkeink

Napelemes rendszerek túlfeszültség védelme

Napelem rendszert több évtizedre tervez az ember, s ha jól kivitelezett gondosan átgondolt rendszert telepíttetünk, egy gondozásmentes megoldást kapunk és nem kell aggódnunk a meghibásodások miatt. Éppen ezért szükség van rá, hogy a megfelelő védelemmel lássuk el a rendszert, hiszen ki van téve az időjárás viszontagságainak, ami miatt akár komoly károk is keletkezhetnek elektromos eszközeinkben.

Tovább olvasom

A mikrovállalkozások rezsicsökkentésének módosításai

A Kormányinfón kiderült milyen feltételekkel maradhatnak a magyar kiscégek a rezsicsökkentésben. A kkv-kon belül a mikrovállalkozásokra vonatkoznak továbbra is az alacsonyabb energiaárak, viszont fogyasztási korlát mellett, olvassa el a témában írodott cikkünket!

Tovább olvasom

A HMKE-k beépített kapacitása 2021 végére 1127 MW-ra nőtt

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal adatai alapján 2021 végére összesen 134 625 háztartási méretű kiserőmű üzemelt (HMKE) 1127MW beépített kapacitással, ami az előző évhez képest +56% növekedést jelent. A tavalyi évben 46 410 háztartási kiserőművet telepítettek a felhasználók.

Tovább olvasom