Elektromos autó töltő

A napelem és az e-mobilitás kombinációja számos előnnyel jár.

Egy átlagos elektromos autó éves 20 000 km megtételéhez szükséges energiáját már egy 2kWp teljesítményű napelemes rendszer már megtermeli.

Még akkor is ajánlott már most elgondolkozni a megfelelő töltési megoldáson, ha az elektromos jármű vezetője még nem rendelkezik napelemes rendszerrel, mert a napelemes rendszerrel együtt nem minden készülék képes intelligens módon üzemelni.

Fronius Wattpilot

A Wattpilot minden elektromos jármű vezetője számára használható, függetlenül attól, hogy rendelkezik-e saját napelemes rendszerrel. Könnyű telepíteni és a piacon megtalálható azon kevés termékek egyike, amely képes váltani az egy- és háromfázisú többlet töltés között, lehetővé téve a napelemes rendszerből származó energia maximális kihasználását.

„A Fronius Wattpilot egy intelligens töltési megoldás, mely maximálisan függetleníti az elektromos jármű vezetőjét és lehetővé teszi a jármű lehető legalacsonyabb költségen való töltését” nyilatkozta Martin Hackl, a Fronius International GmbH Solar Energy üzletágának globális igazgatója. „A telepítők és az ügyfelek számára is egyszerűen kezelhető e-mobilitási megoldást akartunk kifejleszteni, és ez sikerült is – a Fronius Wattpilotot könnyű telepíteni, üzembe helyezni és használni is” tette hozzá.

Még akkor is ajánlott már most elgondolkozni a megfelelő töltési megoldáson, ha az elektromos jármű vezetője még nem rendelkezik napelemes rendszerrel, mert a napelemes rendszerrel együtt nem minden készülék képes intelligens módon üzemelni. „A Fronius Wattpilot már most lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a saját maguk által előállított napenergia használatával töltsék fel elektromos járművüket” tájékoztat Martin Hackl.

Részletek