Hőszivattyú

A hőszivattyú a legjobb komplex megoldás, ha gazdaságosan szeretne fűteni és/vagy használati melegvizet előállítani. Sőt a hőszivattyús fűtési rendszer nyáron gondoskodhat az ingatlan hűtéséről is! Így mindenképpen érdemes kalkulálnia vele, ha napelem rendszer telepítésén gondolkozik!

Új építésű házak esetében már az energiaszolgáltatók is egyre többször javasolják a hőszivattyús fűtés telepítését. A költséghatékonyságot figyelembe véve a jelenlegi legjobb megoldás a hőszivattyús fűtés kialakítása.

Hiszen amellett, hogy a lakást a téli hónapokban felmelegíti, nyáron a hűtést is megoldhatjuk általa. Ezenkívül a használati meleg víz ellátást is eszközölhetjük egy komplex hőszivattyúval.

Mit érdemes tudni a hőszivattyúkról?

A hőszivattyú működésének lényege, hogy a környezetéből hőt von el, melyet a fűtőközeg vagy a használati meleg víz felmelegítésére, illetve a hűtőközeg hűtésére használ. A folyamathoz elektromos áramra is szüksége van, melyet akár napelemek segítségével is megtermelhetünk. A hőszivattyú egy energiahatékony berendezés, mely sokkal több hőt ad le, mint amennyi áramot a működéséhez felvesz.

Működése: 

A hőszivattyúban a környezetből származó hőenergiát juttatjuk el a hőhordozó közeghez, ahol az elpárolog. Ezt a lehűtött gőzt ezután egy kompresszor összenyomja, és az ezáltal keletkező energiát a fűtési rendszer vizébe juttatja. A hőhordozó közeg cseppfolyóssá válik, és a folyamat újra kezdődik.

Előnye más fűtési rendszerekkel szemben:

  • Magas hatásfokkal működik, általában 1 egység (kW) energiából 3-4 egység (kW) hőenergiát képes előállítani.

A hőszivattyúknak 3 fő típusát különböztetjük meg:

  1. a levegő-víz hőszivattyúkat, ez a leginkább elterjedt
  2. a geotermikus hőszivattyúkat
  3. a víz-víz hőszivattyúkat.

A különbség elsősorban abban rejlik, hogy a fűtéshez használt vizet a hőszivattyú milyen hő segítségével fűti fel: levegőből, talajból, vagy vízből nyert hőből.

Hőszivattyú kiválasztásánál több szempontot érdemes figyelembe vennünk, de a legfontosabbak a berendezés mérete, kapacitása. Sem alul, sem felülméretezni nem ajánlatos, hiszen egyik esetben sem tud hatékonyan működni. Érdemes az adott térség időjárásához és a felhasználási adatokhoz igazítani a teljesítményét, hogy hosszútávon optimálisan tudjon működni.

Azoknak javasoljuk ezt a fajta fűtési megoldást, akik innovatív, környezettudatos fűtési rendszert szeretnének ingatlanukba. Forrás

Miben tudunk segíteni?

  • Ahhoz, hogy a hőszivattyú a legmagasabb hatékonysággal dolgozhasson, kiemelten fontos a megfelelő rendszer kiválasztása.
  • Ezért minden esetben már a tervezésnél szükséges szakemberrel egyeztetni, hogy elkerüljük a későbbi problémákat!
  • A PV-SUN Kft. munkatársai a legmagasabb szekértelemmel rendelkeznek! Készséggel állunk az érdeklődők rendelkezésére!

Amikor napelemes rendszer telepítésén gondolkodik, komoly pénzösszegekről kell döntést hoznia. Egy hőszivattyús rendszer betervezése az amúgy is nagy költségvetésbe ezért alapos átgondolást igényel!

Kérje szakértőink segítségét! Döntsön okosan és nullázza le a fűtésszámláját!

A legújabb napelem rendszerek, a legjobb áron!

Tekintse meg termékeinket, válasszon a legmodernebb technológiával gyártott napelem rendszerek közül!

Tovább az árakra

Érdeklik az okos megoldások?

Nézze meg, hogy tudja a maximális kihasználtságot elérni napelem energia használatával!

Smart megoldások

A PV-SUN garantáltan a legjobb napelem rendszert szállítja Önnek. Legyen szó napelem panelről, vagy napelem inverterről, hőszivattyús fűtésről egyaránt!

Küldje el ajánlatkérését, és felvesszünk Önnel a kapcsolatot!

Ajánlatot kérek

Ne csak a villanyszámlát váltsa ki, csökkentse a fűtési költségeit is!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és tudja meg Ön is, hogyan lehet a napelemes rendszer a fűtés része!

Legfrissebb cikkeink

Napelemes rendszerek túlfeszültség védelme

Napelem rendszert több évtizedre tervez az ember, s ha jól kivitelezett gondosan átgondolt rendszert telepíttetünk, egy gondozásmentes megoldást kapunk és nem kell aggódnunk a meghibásodások miatt. Éppen ezért szükség van rá, hogy a megfelelő védelemmel lássuk el a rendszert, hiszen ki van téve az időjárás viszontagságainak, ami miatt akár komoly károk is keletkezhetnek elektromos eszközeinkben.

Tovább olvasom

A mikrovállalkozások rezsicsökkentésének módosításai

A Kormányinfón kiderült milyen feltételekkel maradhatnak a magyar kiscégek a rezsicsökkentésben. A kkv-kon belül a mikrovállalkozásokra vonatkoznak továbbra is az alacsonyabb energiaárak, viszont fogyasztási korlát mellett, olvassa el a témában írodott cikkünket!

Tovább olvasom

A HMKE-k beépített kapacitása 2021 végére 1127 MW-ra nőtt

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal adatai alapján 2021 végére összesen 134 625 háztartási méretű kiserőmű üzemelt (HMKE) 1127MW beépített kapacitással, ami az előző évhez képest +56% növekedést jelent. A tavalyi évben 46 410 háztartási kiserőművet telepítettek a felhasználók.

Tovább olvasom