Fronius Wattpilot

Az energiamegoldások osztrák szakértője 2021 májusában piacra dobta a Fronius Wattpilotot. A Wattpilot minden elektromos jármű vezetője számára használható, függetlenül attól, hogy rendelkezik-e saját napelemes rendszerrel. Könnyű telepíteni és a piacon megtalálható azon kevés termékek egyike, amely képes váltani az egy- és háromfázisú többlet töltés között, lehetővé téve a napelemes rendszerből származó energia maximális kihasználását.

„A Fronius Wattpilot egy intelligens töltési megoldás, mely maximálisan függetleníti az elektromos jármű vezetőjét és lehetővé teszi a jármű lehető legalacsonyabb költségen való töltését” nyilatkozta Martin Hackl, a Fronius International GmbH Solar Energy üzletágának globális igazgatója. „A telepítők és az ügyfelek számára is egyszerűen kezelhető e-mobilitási megoldást akartunk kifejleszteni, és ez sikerült is – a Fronius Wattpilotot könnyű telepíteni, üzembe helyezni és használni is” tette hozzá.

Még akkor is ajánlott már most elgondolkozni a megfelelő töltési megoldáson, ha az elektromos jármű vezetője még nem rendelkezik napelemes rendszerrel, mert a napelemes rendszerrel együtt nem minden készülék képes intelligens módon üzemelni. „A Fronius Wattpilot már most lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a saját maguk által előállított napenergia használatával töltsék fel elektromos járművüket” tájékoztat Martin Hackl.

Egyszerű kezelés az alkalmazással

A Solar.wattpilot alkalmazással könnyen üzembe helyezhető és vezérelhető a töltési megoldás. Emellett kiváló vizuális áttekintést nyújt a felhasználó számára a töltési műveletek állapotáról. Az alkalmazás iOS és Android rendszereken is fut, és az összes funkció egyszerű és átlátható kezeléséhez elég ez az egy felhasználói interfész.

A legolcsóbb megbízható töltés

Változó energiatarifák1 mellett nagyon olcsón feltöltheti elektromos járművét. Ez az aktuális tőzsdei árakhoz igazodik és minimális felár mellett közvetlenül az ügyfélhez kerül. A Solar.wattpilot alkalmazás segítségével a felhasználó egyszerűen meghatározza, milyen maximális összegért kívánja tölteni az elektromos járművet. A változó energiadíj mellett létezik még két további lehetőség, melynek köszönhetően meglehetősen kedvező áron lehet feltölteni a járművet: használja a Next Trip Mode töltési módot és azt a lehetőséget, hogy kizárólag többlet napenergiát használjon a töltéshez.

Elektromos jármű töltése a lehető legtöbb napenergiával

A töltési megoldásnak képesnek kell lennie követni a nap mozgását. Ha sok napenergia áll rendelkezésre, több a töltés, ha kevés napenergia áll rendelkezésre, kevesebb a töltés. A Fronius Wattpilot tökéletesen hasznosítja a többlet napenergiát és 1 amperes lépésekben szabályozza a maximális töltési teljesítmény eléréséig. „Így járműve a lehető legtöbb napenergiához jut” hangsúlyozza Martin Hackl.

A Fronius Wattpilot egyike annak a néhány eszköznek a piacon, amely váltani tud az egy- és háromfázisú töltés között. Ez azt jelenti, hogy az 1,38 kW és 22 kW közötti teljes többlet napenergiát felhasználja. A töltés 1 amperes lépésekben történik, az egy- és háromfázisú átkapcsolás teljesen automatikus. A hagyományos megoldásokkal ellentétben ez megakadályozza a rövid idejű drága terheléscsúcsokat.

Intelligens töltési üzemmódok minden helyzetben

A Wattpilot tehát két különböző töltési üzemmóddal rendelkezik: az Eco és a Next Trip üzemmóddal. A helyzettől függően az elektromos járművet töltheti vagy nagyon gazdaságosan vagy célzottan a következő úthoz elegendő energiamennyiséggel. Az Eco üzemmód ideális a napelemes rendszerek tulajdonosai számára, hiszen a többlet napenergia töltést a változó villamos energia díjakkal kombinálja. A Next Trip üzemmód segítségével a konkrét útnak megfelelő energia tölthető a járműbe. Ez biztosítja, hogy legalább a következő útra elegendő energia legyen betöltve és mindez az elérhető legkedvezőbb áron.

Számos előny az e-mobilitás és a napelem kombinációjának köszönhetően

A Fronius Wattpilot minden elektromos jármű vezetője számára használható, függetlenül attól, hogy rendelkezik-e napelemes rendszerrel” magyarázza Leonhard Peböck, a Fronius International GmbH vállalat Product Marketing Solar Energy osztályának munkatársa. „A fő előnyt azonban az e-mobilitás és a napenergia kombinációja jelenti.” Javul a napelemes rendszer és az elektromos járművek gazdaságossága. Ennek oka, hogy a töltéshez a saját előállítású napenergiát használja és a hálózatról kevesebb villamos energiára van szükség. „A mobilitáshoz szükséges villamos energiát saját magunk állítjuk elő fenntartható módon és olcsón” hangsúlyozza Peböck.

A Wattpilot kiteljesíti a Fronius rendelkezése álló megoldásait. A napenergia és fűtési szektorok mellett már a mobilitás szektor számára is van elérhető termék a bevált Fronius minőségben2. A Fronius Wattpilotnak két változata van: az otthoni fixen felszerelt Wattpilot Home és az útközben is használható mobil Wattpilot Go.

1 Ez a funkció Németországban és Ausztriában 2021. májustól elérhető. További országokban is várható, hogy elérhetővé válik.

² A Fronius Wattpilot 2021. májustól a következő országokban érhető el: Belgium, Bulgária, Dánia, Németország, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Olaszország, Litvánia, Luxemburg, Hollandia, Ausztria, Lengyelország, Portugália, Románia, Svédország, Svájc, Szlovákia, Spanyolország, Cseh Köztársaság, Nagy-Britannia, Magyarország.

A PV-SUN garantáltan a legjobb napelem rendszert szállítja Önnek. Legyen szó napelem panelről, vagy napelem inverterről, hőszivattyús fűtésről egyaránt!

Küldje el ajánlatkérését, és felvesszünk Önnel a kapcsolatot!

Ajánlatot kérek

A legújabb napelem rendszerek, a legjobb áron!

Tekintse meg termékeinket, válasszon a legmodernebb technológiával gyártott napelem rendszerek közül!

Tovább az árakra

Érdeklik az okos megoldások?

Nézze meg, hogy tudja a maximális kihasználtságot elérni napelem energia használatával!

Smart megoldások

Ügyfeleink mondták

 • "2021-ben telepítette a PVSUN Napelem rendszerünket. Kifogástalanul működik, jól nyomon követhető a termelés. Sajnos egy alkatrész meghibásodott, melyet vasárnap jeleztem írásban. Hétfői és keddi egyeztetések után szerda délelőtt már ki is javították a hibát. Ezúton is köszönöm a gyorsaságot és a precizitást!"

  – Zsolt, Érd
 • "A PV-SUN Kft. esetében a "Megbízhatóság, szakértelem, innováció" szlogen teljes mértékben megállja a helyét. Tiszta szívből tudom javasolni a céget."

  – Richárd, Remeteszőlős
 • "Gyorsak voltak, mindent intéztek. Értékesítő nagyon segítőkész volt, sokáig zaklattam a változtatási javaslataimmal, de remekül viselte. Másfél hónapig tartott a beüzemelésig a teljes projekt. Jó ár érték aránnyal dolgoztak, bátran ajánlom a céget."

  – Róbert, Hajdúböszörmény
 • "A munkát szakmailag felkészült csapat, egymással összhangban, jó együttműködéssel végezte. Időben kezdtek, és végeztek. Köszönöm!"

  – Magdolna, Kisnána
 • "Pontos érkezés, tiszta, rendes munka, udvariasak és jó kedvűek voltak"

  – Emerencia, Kapospula
 • "Esős nap miatt át lett ütemezve a telepítés, de a megbeszélt dátum előtt érkeztek. Nagyon örülök neki."

  – Rezső, Budapest XV. ker
 • "Nagyon pontos érkezés, lelkiismeretes munkát tapasztaltam. Minden kérdésemre választ kaptam."

  – Gábor, Szuha
 • "Pontos, jól szervezett"

  – Péter, Balmazújváros
 • "Semmi kifogás nem merült fel."

  – Istvánné, Pécs
 • "Minden rendben volt. Gyorsan dolgoztak, minősége jó."

  – Péter, Nemesgulács
 • "Minden megfelelt az elvárásoknak."

  – Egon, Mályi
 • "Patent, pontosan érkeztek, nem lazsáltak. 100%"

  – Emese, Eger
 • "Ügyes, segítőkész, jó probléma megoldással rendelkeznek."

  – Zoltán, Füzesabony
 • "Elégedett voltam a telepítés szervezésével."

  – ​Ágnes, Csemő
 • "Pontos érkezés, tökéletes munka minőség, jó csapat!"

  – Krisztián, Jászapáti
 • "Minden az elvárásoknak megfelelően történt."

  – Attila, Mályi
 • "Folyamatos, pontos munka."

  – János, Budapest XVI. ker.
 • "Minden megfelelő volt."

  – Imola, Radostyán
 • "Minden megfelelt."

  – Gábor, Ostoros
 • "Időben érkeztek, minden rendben volt."

  – Antalné, Őrbottyán
 • "Teljesen elégedett vagyok mindennel."

  – László, Makó
 • "Minden rendben!"

  – Péter, Szada
 • "A megbeszélteknek megfelelően pontosan érkeztek, gyorsan, hatékonyan, pontosan dolgoztak"

  – István, Velence
 • "Kedvesek, elhivatottak, pontosak."

  – Anikó, Szabadegyháza