Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva

Számolja ki, hogy Önnek hány pontja van a 100%-os pályázaton

Megjelent a végleges kiírás

Megjelent a végleges kiírás az RRF- 6.2.1 „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című pályázatról lakossági pályázók részére.

A tervezet szerint kétféle konkrét beruházási célra összesen 2,9-11,3 millió Forint közötti, 100%-ban vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el pályázók. Önerő nem szükséges a pályázat megvalósításához. December 6-tól 4 szakaszban lehet majd pályázni, az első szakasz tervezett indulási ideje december 6. A szakaszokat megyénként különböző időpontban nyitják majd ki.

A pályázat feltétele, a 2020. évben jövedelemmel rendelkezők a személyi jövedelemadó bevallás szerinti összevont jövedelmüknek egy főre jutó összege 0 forint és 4.850.000 Forint közé essen.

Miről szól a pályázat?

A magyar Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv (HET) keretén belül tervezi meghirdetni a lakosságnak szóló nagy napelemes pályázatot a kormány. December 6-tól megyénként eltérő időpontokban adhatják be a jogosultak a támogatási kérelmüket négy pályázati szakaszban.

A pályázat keretösszege több mint 201 milliárd forint, amelyből várhatóan 34.920 család részesül. A pályázatból, a hivatalos kommunikáció szerint, alapvetően a rászoruló családokat szeretné támogatni az állam.

A pályázat eredményeként azt várják, hogy Magyarországon 175 megawatt beépített új napelemkapacitás létesüljön, ami kb. 50 ezer tonna szén-dioxid-kibocsátás csökkenést jelentene.

Pályázat részletei

A pályázat négy ütemben lesz kihírdetve. Az ütemeken belül, pedig az eltérő régióknak eltérő időpontokban régiós csoportosításban, egy hetes csúsztatásban, az első ütem 2021 december 6-tól indulna 2021 december 27-ig, több mint 100 milliárd forint kerettel.

A pályázaton 100 százalékos vissza nem térítendő támogatást lehetne kapni, a lebonyolító az ÉMI Nonprofit Kft.

A pályázatot azok adhatják be, akiknek a 2020. évben jövedelemmel rendelkezők a személyi jövedelemadó bevallás szerinti összevont jövedelmüknek egy főre jutó összege 0 Forint és 4.850.000 Forint közé essen.

Csak napelemes rendszer kiépítésére bruttó 2,9 millió Forintot, napelemre és fűtéskorszerűsítésre hőszivattyúval 11,3 millió Forint támogatást kaphat egy pályázó.

A teljes pályázati felhívást itt tekintheti meg.

A pályázat hivatalos oldala a napelem.palyazat.gov.hu honlapon érhető el.

Kivitelezőként csak regisztrált vállalkozásokat lehet majd választani, a kivitelezői regisztráció október 18-án nyílt meg.

 

Összefoglalva

 • Önerő nem szükséges a pályázat megvalósításához, és állandó lakcím kell abban az ingatlanban, amelyen a beruházás megvalósul, emellett pedig meg kell felelni a jövedelmi előírásnak (lásd alább).
 • A pályázat keretében kizárólag az alábbi két különböző műszaki tartalom egyikére igényelhető támogatás:
  (1) Tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás fedezését célzó napelemes rendszer létesítése,
  VAGY
  (2) tetőszerkezetre helyezett, alább részletezett kapacitáskorlát mellett napelemes rendszer létesítése, fűtési rendszer elektrifikálása hőszivattyúval, villamosenergia tároló beépítése és nyílászáró cseréje.
 • Pályázók köre: nagykorú természetes személy (magánszemély), a 2020. évben jövedelemmel rendelkezők a személyi jövedelemadó bevallás szerinti összevont jövedelmüknek egy főre jutó összege 0 forint és 4.850.000 forint közé essen.
 • A pályázatot azon háztartás egyik nagykorú tagja nyújthat be
  pályázatot, amely háztartásnál a beruházással érintett ingatlan 2021. augusztus 30-i állapot
  szerinti, természetes személy tulajdonosai közül, a 2020. évben jövedelemmel rendelkezők
  2020. évi, a személyi jövedelemadó bevallás szerinti összevont jövedelmének egy főre jutó
  összege 0 forint és 4.850.000 forint2 közé esik.
 • Vissza nem térítendő támogatás igényelhető, ahol a támogatás intenzitása: 100%.
 • Elnyerhető támogatás legfeljebb az (1) esetén bruttó 2.900.000 Ft, (2) esetén bruttó 11.300.000 Ft.
 • Támogatásban várhatóan 34.920 család részesül.

A PV-SUN garantáltan a legjobb napelem rendszert szállítja Önnek. Legyen szó napelem panelről, vagy napelem inverterről, hőszivattyús fűtésről egyaránt!

Küldje el ajánlatkérését, és felvesszünk Önnel a kapcsolatot!

Ajánlatot kérek