SolarEdge inverter

A SolarEdge szadalmaztatott ötlete áttörést hozott a napelemes rendszerek világában azáltal, hogy egy egészen új inverter topológiát alkamaznak. Az újítás kulcsa abban rejlik, hogy az inverter felépítését kettéosztották:
A munkapont követő elektronikát (hagyományos inverterekben MPPT) a napelemek szintjére helyezik egy ún.: optimalizálóval, az inverter csupán az egyenáramról váltakozó áramra történő átalakításért felel. Ennek a megoldásnak köszönhetően a fotovoltaikus rendszerből nyerhető energia maximalizólható.

Az optimalizálól felelősek azért, hogy a napelemek annyi teljesítményt adjanak a közösbe, amennyre képesek. Ezáltal az arnyákosságot és a napelem sztringek méretezését lehet szabadabban kezelni. Bármilyen napelem bármnilyen más típusú modullal összeköthető, a tendszer nem szenved teljesítményveszteséget, ha egy panel rosszabbul teljesít, a SafeDC technológiának köszönhetően a legjobb tűzvédelmi leválasztást biztosítja, és minden egyes modul élőben monitozoható a világ bármely pontjáról.

Ennek a forddalmi újításnak köszönhetően a SolarEdge mára a legelső számú inverter gyártónak minősül az egész világon.

A fejlesztéseket mindmáig folytatják. Jelenlegi HD Wave technológiás inverterük tartja a hatásfok rekordot, mely 99,2%!
Az inverter koncepciójában elektrolit kondenzátorok helyett vékonyfilmes kondenzátorok foglalnak helyet, így az inverter élettartama és megbízhatósága messze a legjobb.