Állami tulajdonú sportlétesítmények energetikai fejlesztése

A PÁLYÁZAT AZONOSÍTÓSZÁMA: KEHOP-5.2.12.

A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé történő elmozdulás támogatását minden ágazatban.

A PÁLYÁZATRÓL RÖVIDEN

Magyarország Kormányának felhívása a Nemzeti Sportközpontok, illetve a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. épületeinek energiahatékonysági beruházásainak megvalósítása érdekében. A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé történő elmozdulás támogatását minden ágazatban. A cél elérését a Kormány a Nemzeti Sportközpontok, valamint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. együttműködésével tervezi megvalósítani jelen felhívásban foglalt feltételek mentén. 

Támogatást igénylők köre: 

 • központi költségvetési szervek  
 • Részvénytársaság 

Az együttműködés keretében a Kormány vállalja, hogy:  

 • A felhívás feltételeinek megfelelő projekteket a projektre megítélt 100 millió Ft – 300 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig.  
 • a támogatási előleggel kapcsolatos feltételeknek megfelelő támogatott projekteknek a megítélt támogatás elszámolható költségei legfeljebb 100 %-ának megfelelő támogatási előleget biztosít.

A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 5,43 milliárd Ft. 

A támogatott támogatási kérelmek várható száma: max. 100 db. 

Önállóan támogatható tevékenységek: 

 • Az épületek hőtechnikai adottságainak javítása a felújításban érintett épület, épületek, vagy egymással érintkező épületekből álló épületcsoport részén vagy egészén. 
 • Intézmények fűtési, hűtési, szellőztetési és használati melegvíz rendszereinek korszerűsítése. 
 • Napkollektorok alkalmazása használati melegvíz igény részbeni vagy teljes kielégítése céljából és/vagy fűtésrásegítésre.  
 • Biomassza, azon belül mezőgazdasági melléktermék, kertészeti melléktermék, energianövény, erdészeti fő és melléktermék, faipari és egyéb ipari hulladék és melléktermék vagy ezek vegyes felhasználása fűtésre és/vagy fűtésrásegítésre. 
 • Hőszivattyú alkalmazása alapfűtésre és/vagy használati melegvíz-termelésre és/vagy fűtésrásegítésre.  
 • Geotermikus energia hasznosítása fűtésre, vagy fűtésrásegítésre, és/vagy használati melegvíz termelésre. 
 • Napelemek alkalmazása hálózati, vagy autonóm villamosenergia termelés céljából, kizárólag a fejlesztésben érintett épület villamosenergia-ellátásához. 

A projekt végrehajtására rendelkezésre álló időtartam:  

A projekt fizikai befejezésére a projekt megkezdésétől, vagy – amennyiben a projekt a támogatási szerződés hatályba lépéséig nem kezdődött meg – a projekt támogatási szerződés hatályba lépését követően legfeljebb 24 hónap áll rendelkezésre, de legkésőbb 2023. november 30-ig kell megtörténnie. 

A támogatási kérelem benyújtásának határideje: 2022.07.15.

Teljes pályázati felhívás

A legújabb napelem rendszerek, a legjobb áron!

Tekintse meg termékeinket, válasszon a legmodernebb technológiával gyártott napelem rendszerek közül!

Tovább az árakra

Érdeklik az okos megoldások?

Nézze meg, hogy tudja a maximális kihasználtságot elérni napelem energia használatával!

Smart megoldások

A PV-SUN garantáltan a legjobb napelem rendszert szállítja Önnek. Legyen szó napelem panelről, vagy napelem inverterről, hőszivattyús fűtésről egyaránt!

Küldje el ajánlatkérését, és felvesszünk Önnel a kapcsolatot!

Ajánlatot kérek