A vidéki térségek kisméretű infrastruktúrájának és alapvető szolgáltatásainak fejlesztése

A pályázat azonosítószáma: VP6-7.2.1.4-17

A felhívás pontos megnevezése: A vidéki térségek kisméretű infrastruktúrájának és alapvető szolgáltatásainak fejlesztésére Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései

A pályázatról röviden

Magyarország Kormányának felhívása a vidéki térségek önkormányzatainak, illetve a vidéki térségekben, tanyán élő természetes személyek háztartási léptékű villamos energia, és vízellátás, valamint a szennyvízkezelés fejlesztéseinek megvalósítása érdekében.

Támogatást igénylők köre: 

Jelen felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be:  

 1. Azon 18. életévét betöltött, cselekvőképes személy, aki az elmúlt 12 hónapban életvitelszerűen a fejlesztéssel érintett tanyán, mint lakóhelyén, vagy a lakóhelyével azonos településhez tartozó tanyán, mint tartózkodási helyén él és a tanya a körzeti földhivatali nyilvántartás szerint legalább részben saját, vagy legalább részben közeli hozzátartozója tulajdonában van.  
 2. A települési önkormányzatok, amelyek a fejlesztés helye szerinti tanyás térségeken belül helyezkednek el. 

Az együttműködés keretében a Kormány vállalja, hogy: 

 • 1. célterület esetében maximálisan 6,2 millió forint
 • 2. célterület esetében maximálisan 200 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig.

A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 18,23 milliárd Ft. A támogatott támogatási kérelmek várható száma: 4500 db 

A felhívás keretében az alábbi tevékenységek támogathatóak önállóan:  

 1. Háztartási léptékű szigetüzemű, vagy hálózatra kapcsolt villamos energia rendszer kiépítése: – villamosenergia-ellátást biztosító fejlesztés, beleértve a megújuló energiával történő fejlesztést. 
 2. Háztartási léptékű ivóvízellátást szolgáló rendszer kiépítése: – kútfúrás; – vízbeszerző, vízkezelő, víztározó, vízelosztó, víztisztító létesítmények és felépítményei, mely nem haladja meg a napi 50 személy vízellátását; – háztartási törpe-vízmű. 
 3. Háztartási léptékű szennyvízkezelést, - tisztítást szolgáló rendszer kiépítése: – egyedi szennyvízkezelő berendezéssel; – tisztítómezővel ellátott oldómedencés létesítménnyel. 

Tanyánként a támogatási összeg felső határa tevékenységek szerint: 

 • háztartási léptékű szennyvízkezelést, - tisztítást szolgáló rendszer kiépítése esetében: maximum 4 millió forint; 
 • háztartási léptékű ivóvízellátást szolgáló rendszer kiépítése esetében: maximum 4 millió forint; 
 • háztartási léptékű szigetüzemű, vagy hálózatra kapcsolt villamos energia rendszer kiépítése esetében: maximum 4 millió forint 
 • Megújuló energiát tartalmazó berendezés kiépítése esetén: a tervezett berendezés teljesítménye alapján maximum 400 000 Ft/kW támogatás igényelhető. A berendezés teljesítményeként a napelemek névleges teljesítményének összegét szükséges figyelembe venni.

A támogatási kérelem benyújtásának határideje: 2022. november 12. 

Teljes pályázati felhívás

A legújabb napelem rendszerek, a legjobb áron!

Tekintse meg termékeinket, válasszon a legmodernebb technológiával gyártott napelem rendszerek közül!

Tovább az árakra

Érdeklik az okos megoldások?

Nézze meg, hogy tudja a maximális kihasználtságot elérni napelem energia használatával!

Smart megoldások

A PV-SUN garantáltan a legjobb napelem rendszert szállítja Önnek. Legyen szó napelem panelről, vagy napelem inverterről, hőszivattyús fűtésről egyaránt!

Küldje el ajánlatkérését, és felvesszünk Önnel a kapcsolatot!

Ajánlatot kérek